Apple WWDC Juni 2015

Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) er altid i stand til at skabe en masse rygter op til. Derudover bliver der også altid drillet lidt og er faktisk altid godt for en god omgang humor og ikke mindst en masse nyheder. Hvis du nu ikke lige har haft tid til at sidde og se hele keynoten igennem i et par timer, så kommer her en gennemgang af nogle af højdepunkterne. Hvis du er Apple fan, bør du ikke gå glip af dem 😉

Jeg vil løbende skrive et par indlæg som går lidt mere i dybden med de forskellige nyheder.

Apple OS X 10.11: El Capitan

apple-os-x-el-capitan

El Capitan blev navnet for Apples nye styresystem, den mere tekniske titel er OS X 10.11.

De første beta version er så småt ved at være klar og den endelige release vil ske til efteråret 2015.

Apple iOS 9

Der er specielt blevet lavet en masse forbedringer på Siri. Siri er ombygget i iOS 9, så den løbende holder øje med hvad du foretager dig, hvornår du foretager dig det og også hvor du foretager dig det. Det er kunstig intelligens, som virkelig begynder at tage fart. Tidligere versioner af Siri brugte iClouds datakraft til at analysere lyden og så sende et svar tilbage. Nu hvor Siri bliver en endnu større integreret del af iOS (og hardwaren samtidig er blevet kraftigere) kan meget af databehandlingen køres direkte på din egen Apple enhed istedet, dermed sikres anonymiteten.apple-ios-9-siri-number

Nogle af jer har nok bemærket at der med iOS 8 nogle gange kom en lille fane op når du læste en besked eller mail med en signatur i bunden, denne funktionalitet er blevet forbedret til at kunne huske tidligere kontakter (som du ikke har gemt). Når personen så evt. ringer til dig senere vil din iPhone foreslå at det den tidligere e-mail afsender der nu ringer.

Apple Pay

apple-wwdc-2015-walletDen største nyhed omkring Apple Pay er nok at det rykker ud af USA og bliver lanceret i England, og det allerede i Juli 2015. Nu er der ikke langt til resten af Europa 😉

Derudover bliver Passbook omdøbt til istedet at hedde Wallet, gad vide hvor de er på vej hen med Apple Pay og Wallet?

Apple Notes

apple-wwdc-2015-notesOgså Apple Notes har fået en omgang til iOS 9. Det er blevet muligt at lave checklister, tegne direkte i notes og også væsentlig nemmere at indsætte billeder.

Jeg er ikke selv den store bruger af Notes, men kan bestemt se fordelen i på denne måde at kunne få alt indhold med ind i en samlet app. Så mangler der bare at jeg kan få mine Apple Notes over på mit Windows 7 skrivebord 😉

Apple Maps

Også Apple Maps har fået en omgang til iOS 9. Der er blandt andet tilføjet en masse data om underjordiske anlæg f.eks. undergrundstogene i London, på den måde kan din iPhone bedre starte ud med at guide dig den rigtige vej.

Apple News

apple-wwdc-2015-newsEn helt ny integreret app i iOS 9. En app der på mange måder minder om den indholds baserede app Zite. Man vælger hvilke nyheds kategorier er interesseret i. Derefter leder Apple News internettet igennem og finder de artikler som Apple News mener kunne have interesse for dig. Når du finder en artikel som du kan lide tilføjer du et “like” og nu vil Apple News forsøge at finde endnu flere artikler som ligner denne.

Lokale aviser vil også kunne vises, men kan begrænses af avisens rettigheder til hvor mange artikler en bruger må læse gratis om dagen. The New York Times tillader f.eks. 33 gratis artikler pr. dag.

Læs mere her...

Multitasking

apple-wwdc-2015-multitaskingNoget af det som ofte har givet problemer er at det ikke har været muligt at lave flere ting samtidigt på f.eks. en iPad. Kun et billede er synligt adgangen. Godt nok kører der flere Apps i baggrunden, men vil ikke kalde det rigtig multitasking.

Splitview er Apples nye form for opdeling af skærmen. Helt klart en feature jeg længe har ønsket. F.eks. viste Apple direkte på scenen en demo af Picture-In-Picture hvor en ESPN video kørte i et lille vindue sammen med Safari webpage bagved. Eneste ulempe er at Splitview kun vil være tilgængelig på iPad Air 2. Picture-In-Picture vil dog være tilgængelig på alle iPads på nær den aller første.

Low-Power-Use

apple-wwdc-2015-low-power-userFed ny feature som du kan aktivere når dit batteri er ved at løbe tør for strøm. Funktionen stopper automatisk alle strømkrævende opgaver og kunne ifølge Apple give en 2-3 timer ekstra på batteriet. Nice feature for mig som altid har glemt min oplader 😉

watchOS 2

apple-wwdc-2015-watchos-2Det er kun små 6 uger siden at Apple sendte de første Apple ure afsted, men allerede nu er de godt igang med at skabe næste version af watchOS. Den største nyhed er helt sikkert at Apple frigiver Native Apps direkte på Apple Watch, ikke noget med at Apps skal køre på iPhonen længere. Blev meget positivt modtaget af udviklerne.

Apple Music

apple-wwdc-2015-apple-musicDet sidste som Apple annoncerede var Apple Music! For første gang nogensinde bryder Apple ud af deres vante købeforretning og giver nu deres brugere lov til at streame musikken direkte istedet for at skulle købe alle album.

Det fedeste ved Apple Music er at det allerede vil være tilgængeligt med iOS 8.4 som frigives den 30. juni 2015. Bliver spændende at se kampen mod f.eks. Spotify 😉

Hvis du nu alligevel er blevet lidt interesseret i hvad Apple har at byde på så kan du heldigvis gense hele deres live WWDC på Apples hjemmeside, god fornøjelse.

Skriv et svar