Apple Event Oktober 2014 – Apple SIM

Apple LogoEfter en lidt u-imponerende Apple begivenhed i torsdags, konkluderede mange mennesker, at det mest spændende ved eventen var et uanmeldt SIM-kort med understøttelse af flere selskaber på ét kort. Nu er det jo ikke ligefrem en kæmpe nyhed  – dette begreb er ikke tæt på at være en ny ting.

Faktisk har det været tilgængelig i flere år – især i vækstmarkeder som Pakistan og Indien. F.eks. kan du købe en “2008-udgaven 6-nummer-i-1 multi-operatør magi-SIM med kort kloning software og USB læser” for kun $11,50. Alt du skal gøre er at indlæse data / numre fra dine eksisterende normale SIM-kort på “Magic”‘en, og så har du flere netværkskort muligheder i én.

Ganske vist Apples svar – som giver dig mulighed for at skifte mellem operatører og købe data næsten uden at røre en muskel, eller manuelt at skulle konfigurere SIM-kortet – er meget mere enkelt og ligetil, hvilket er hvorfor det vil sandsynligvis nok skal vinde forbrugernes gunst i de udviklede lande for første gang.

Her ses en BETA på funktionaliteten på iPad Air 2.
Her ses en BETA på funktionaliteten på iPad Air 2.

Den nye teknologi, Apple SIM, som har været under udvikling i flere år, vil give folk mulighed for at vælge et mobilt netværk, og betale på skærmen. Apple sagde, at det vil give ejere mulighed for at skifte netværk mere regelmæssigt for at få de bedste tilbud. iPad SIM vil være særlig nyttigt for rejsende. Det vil gøre dem istand til at deltage i et lokalt netværk i udlandet i stedet for at betale roaming-gebyrer til deres operatør derhjemme.

Apple sagde: “Apple SIM giver dig fleksibilitet til at vælge fra en bred vifte af kortsigtede planer fra udvalgte selskaber i USA og Storbritannien direkte på din iPad.”

Der er også en anden afgørende forskel mellem en tilfældig “gadget maker” som forsøger at sælge magiske simmere og så Apple der underskrive samhandler med specifikke operatører rundt om i verden – det giver Apple en betydelig indflydelse over netværk, hvis de ønsker at være på den liste. Lige nu, det er blot en håndfuld af de store navne i USA og et i England, men jeg ville forvente det at vokse. Kortsigtede kontrakter er ikke rigtig gunstige for operatørerne, men Apple har sådan en massiv brugerbase, at det sandsynligvis stadig er i deres interesse at spille med på holdet.

Du kan se hele udsendelsen fra eventen her!

Skriv et svar